Ovaj razgovor je za mene lično možda i jedan od najvažnijih razgovora u životu. Snaga, hrabrost, volja, entuzijazam, duhovitost, sreća i pre svega ljubav za životom su reči kojima bih opisao osobu kao što je Milica Knežević. Život joj nije dao mnogo opcija da izabere, ali je ona uspela da postane atletičarka, ragbista, padobranac i ja ne sumnjam da može da uradi bilo šta što zamisli.

Milica je meni lično veliki uzor i još veća motivacija! Već nekoliko godina znam za njenu priču i bio sam veoma uzbuđen tokom razgovora. Ako vam je ovaj razgovor bio inspirativan i imate ideju kako biste mogli da se uključite u akciju pomaganja osobama sa invaliditetom, molim vas da pokrenete inicijativu. Neke stvari koje je Milica podelila sa mnom u toku ovog razgovora su me zaista šokirale.

Između ostalog saznaćete i:

– kako je uspela da pronađe snagu i volju da nastavi da živi,

– koliko je teško živeti u Srbiji sa invaliditetom,

– kako je došla do ideje da skače padobranom,

– kako je njenom zaslugom jedan fakultet dobio lift za invalide,

– koji su joj novi ciljevi…

Ovaj razgovor mi je pomogao da shvatim da neće uvek biti lako, ali da uvek postoji izlaz iz svake situacije. Nikola Jovović je neposredno nakon razgovora odleteo u Rusiju gde će nastaviti svoju profesionalnu karijeru, a ja mu želim svu sreću i puno uspeha!

Milica je danas zaista srećna, uspešna i ostvarena mlada devojka! Smatra da je za svakog čoveka bitno da se oseća istinski srećno iznutra i da ako to nije slučaj, sve ostalo postaje nevažno.

“Jednog dana sam došla na fakultet u sred zime na predavanje koje je bilo u prizemlju. Nisu hteli da promene učionicu i nisam imala kako da prisustvujem. Tada sam rekla sebi da nešto mora da se menja!”

Ukoliko vam se dopala ova epizoda, podelite je sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Podcast istražuje i priča o ličnom razvoju, navikama, uverenjima, uspešnim ljudima i korisnim knjigama. Nudi praktične i korisne savete, predstavlja moćne tehnike i pomaže vam da ostvarite svoje ciljeve brže i efikasnije! Ivan Kosogor je pisac, autor online programa, Career coach i trener ličnog razvoja. Pomaže ljudima da žive ispunjen život radeći ono što vole.

poklon
knjiga

preuzmi svoj primerak

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin