Iza svakog velikog uspeha stoji jedan, ako ne i više isto toliko velikih neuspeha. Neuspesi su deo procesa koji nazivamo uspeh.

Iskreno, voleo bih da možemo da zaobiđemo tu reč neuspeh, jer ne opisuje na pravi način ono što se zapravo tu dešava. Neuspeh je zapravo stav naše svesti, način na koji smo mi odlučili da prihvatimo određenu realnost. Dakle, neuspeh je ništa drugo do naša reakcija na nešto što nam se događa.

Pored neuspeha, imamo i poraz. Porazom jedino smatram odustajanje. Šta vi mislite o tome? Postoji sjajna vežba koja može da vam pomogne da uočite, izmenite i postavite nova uverenja koja imate vezana za  neuspeh, poraze i greške. Postavite sebi sledeća pitanja:

  1. Na osnovu čega znam da je to neuspeh?

  2. Da li je to neuspeh za svakoga ili ne?

  3. Da li postoji nešto dobro u vezi toga?

  4. Na koji način mogu da izađem iz trenutne situacije?

  5. Kako ću nakon ovoga imati koristi od ove situacije?

Ova pitanja su zaista fantastična, jer vam pružaju mogućnost da izađete iz perspektive ‘neuspeha’ i da zapravo iskoristite situaciju u kojoj se nalazite.

Ukoliko vam se dopala ova epizoda, podelite je sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Podcast istražuje i priča o ličnom razvoju, navikama, uverenjima, uspešnim ljudima i korisnim knjigama. Nudi praktične i korisne savete, predstavlja moćne tehnike i pomaže vam da ostvarite svoje ciljeve brže i efikasnije! Ivan Kosogor je pisac, autor online programa, Career coach i trener ličnog razvoja. Pomaže ljudima da žive ispunjen život radeći ono što vole.

poklon
knjiga

preuzmi svoj primerak

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin