Vikend pre nego što sam snimio ovu epizodu bio sam gost u Hotelu Hilton u Beogradu. Kao neko ko često putuje i odseda u hotelima, moram da vam priznam da sam bio poprilično iznenađen osobljem hotela, ali i udobnošću kreveta. Svaki delić je zaista bio savršen i ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim svima koji su učestvovali u tome da moj period koji sam proveo u hotelu bude spektakularan. Ali voleo bih da izdvojim Aranđela. Čoveka koji me je inspirisao da se zapitam kakvu uslugu ja pružam drugima. Od ujutru do uveče, ili je to bio barem moj utisak, to je bio dečko na koga sam ja mogao da računam. Od posluživanja pića, hrane, preko vode za lek i poziva drugih ljudi koji su mi bili potrebni u datom trenutku. Govori tri jezika, radio je u hotelima u Nemačkoj, a samo tri meseca radi u ovom elitnom hotelu. Kada mi je rekao da je mlađi 3 godine od mene, na um mi je pala ideja kako je on već sada profesionalac.


A onda sam pomislio kako su amater i početnik dva različita pojma. O tome sam više pričao u epizodi koja se nalazi ispod ovog teksta. Sada samo kratko želim da se osvrnem na uslugu koju sam dobio u jednom drugom hotelu u Srbiji. Radnik koji je bio dosta stariji, sa sigurno puno više iskustva i znanja ponašao se kao totalni amater na svom poslu. Nije nam donosio vodu, nije se potrudio ni da nam obezbedi dobar sto, slagao nas je za rezervacije i tako dalje, i tako dalje. Želim ovim putem da ohrabrim sve vas koji ste na početku svoje karijere ili želite da napravite neki važan iskorak koji će vas opet staviti u poziciju početnika, da je sasvim okej da budemo na početku. To je sjajna prilika da rastemo, da se razvijamo, da naučimo nešto novo i da budemo još kreativniji i slobodniji! Isto tako, biti početnik je alibi za pitanja! Možete da pitate svakoga za savet, ideju, smernicu! Svi mi volimo da pomažemo drugima! A još ako smo inspirisani nečijom pričom, eh! Tek tada želimo da se uključimo.

Poslušajte drugu epizodu vašeg novo, omiljenog podcasta ‘Da, ti to možeš’

Podcast istražuje i priča o ličnom razvoju, navikama, uverenjima, uspešnim ljudima i korisnim knjigama. Nudi praktične i korisne savete, predstavlja moćne tehnike i pomaže vam da ostvarite svoje ciljeve brže i efikasnije! Ivan Kosogor je pisac, autor online programa, Career coach i trener ličnog razvoja. Pomaže ljudima da žive ispunjen život radeći ono što vole.

poklon
knjiga

preuzmi svoj primerak

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin